Artificial intelligence als centraal thema tijdens Holland Venture growth session

Amsterdam, 28 november 2017 – De vierde Holland Venture ‘Growth Session’ stond in het teken van Artificial Intelligence (AI). In een interactieve sessie deelde Jörgen Sandig (voormalig CEO Scyfer) zijn ervaringen met de ontwikkeling die Scyfer heeft doorgemaakt.

Jörgen Sandig heeft in 2013 Scyfer opgericht samen met Prof Dr Max Welling, Taco Cohen en Tijmen Blankevoort en vervulde hier de rol van CEO. Scyfer levert state of the art Artificial Intelligence oplossingen voor industrie, financiën en de medische sector en heeft een voortrekkers rol vervuld in het daadwerkelijk effectief inzetten van AI voor innovatieve IT oplossingen. Scyfer is regelmatig prominent in het nieuws om uitleg en verdieping te geven bij de toepassing van AI.

Scyfer is sinds de oprichting cashflow positief geweest en heeft de eigen groei gefinancierd. Als spin off van de Universiteit van Amsterdam is Scyfer in de afgelopen 4 jaar gegroeid tot een bedrijf met ca. 20 medewerkers met klanten in Europa en de VS.  Scyfer is in augustus 2017 overgenomen door Qualcomm Research om een boost te geven aan de AI ambitie van Qualcomm Technologies.

 

 

 

 

 

 

Tijdens deze Growth Session stond de ontwikkeling van Scyfer centraal. Tevens werd ingegaan op hoe Scyfer is omgegaan met een nieuwe, onbewezen technologie in een te ontwikkelen markt. Het verhaal van Jörgen werd enthousiast ontvangen, hij heeft ons een interessante inkijk gegeven in de wereld van AI. Het interactieve karakter inspireerde de aanwezigen, onder wie een groot aantal ondernemers van de Holland Venture deelnemingen.

Tijdens de Holland Venture Growth Sessions nodigen wij een succesvolle ondernemer uit om zijn ervaringen in een snelgroeiende onderneming te delen met de management teams van onze participaties. Het zijn interactieve sessies waarin het realiseren van groei centraal staat en ervaringen en tips-and-tricks worden uitgewisseld.