Holland Capital sluit partnership met NL Cares

Holland Capital sluit partnership met NL Cares 

Amsterdam, 21 april 2022 – Met veel plezier kondigen wij onze samenwerking met NL Cares aan, een vrijwilligersorganisatie die zichzelf als doel stelt om te bouwen aan een zorgzame samenleving. Met elkaar kunnen we impact maken op maatschappelijke thema’s als gelijke kansen, klimaatverandering en eenzaamheid.  

NL Cares is op een missie om mensen en organisaties in staat te stellen en te inspireren om hun tijd, vaardigheden en middelen in te zetten om de gemeenschappelijke uitdagingen aan te gaan. Van de wereldwijde klimaatcrisis tot dakloosheid en van groeiende ongelijkheid tot eenzaamheid.  

NL Cares bouwt een transformatief systeem bestaande uit 3 verschillende onderdelen waaronder een online platform voor vrijwilligerswerk, CSR programma’s voor bedrijven en social impact events. Samen dient dit systeem als een accelerator voor mensen en organisaties om betekenisvolle impact te maken. “Ons doel is dat dit niet alleen een ‘caring society’ zal opleveren maar ook een betere duurzamere wereld.” 

Zo ziet NL Cares de toekomst: een socialere wereld
Met haar activiteiten, events en programma’s bouwt ze samen met partners aan een maatschappij waar we trots op kunnen zijn, waar: 

  •  er aandacht is voor iedereen 
  •  we ons best doen voor elkaar en ons verantwoordelijk voelen voor elkaars geluk 
  •  we samenwerken aan oplossingen voor sociale problemen in de maatschappij. 

Holland Capital & ESG
Als investeerder dragen we verantwoordelijkheid. We zijn ons bewust van de impact van onze activiteiten. Om er voor te zorgen dat wij zelf op een verantwoorde en duurzame manier handelen, én dat wij onze aandeelhouders en ondernemers verantwoorde rendementen en ondersteuning bieden hanteert Holland Capital een ESG beleid. 

ESG staat voor Environmental, Social en Governance. Doel is om informatie over factoren op het gebied van Milieu, Maatschappij en Corporate Governance te integreren in onze investeringen. Hiermee willen we als Holland Capital een bijdrage leveren aan de bevordering van een duurzame toekomst voor bedrijven, de maatschappij en het milieu. 

Door de samenwerking met NLCares hebben we als Holland Capital zelf de mogelijkheid om ons komend jaar als team op verschillende (ESG-)vlakken in te zetten en bij te dragen aan de missie van NLCares. 

Milieu, Maatschappij en Governance zijn geen statische onderwerpen, dit is continue in ontwikkeling. Ook Holland Capital streeft er naar het beleid en bewustzijn rondom ESG in onze eigen activiteiten, én bij onze portfoliobedrijven doorlopend te verbeteren en te versterken.