Investeringsstrategie

Actief investeren in groei van MKB-ondernemingen in Healthcare en Technology

 

Holland Capital is een van de eerste onafhankelijke participatiemaatschappijen in Nederland. Wij investeren al 40 jaar op een verantwoorde en succesvolle wijze in kansrijke Nederlandse MKB-ondernemingen met groeiambitie. Met een heldere investeringsstrategie spelen wij in op meerjarige trends in aantrekkelijke groeimarkten, waarbij wij ons focussen op Healthcare en Technology. De afgelopen jaren hebben we geinvesteerd in meer dan 150 deelnemingen. Momenteel hebben we EUR 270m onder beheer. Onze fondsen komen voornamelijk van ervaren ondernemers uit de sectoren Healthcare en Technology, alsmede family offices en institutionele investeerders.

 

Focus op Healthcare & Technology

Groeifinanciering & buy-out capital

Actieve (hands-on) ondersteuning

Holland Capital richt zich op ondernemers en ondernemingen in Nederland en Duitsland die zich bevinden in de Healthcare en/of Technology sector. Ondernemingen die daarbij uitblinken in sterk management, die succesvol inspelen op maatschappelijke ontwikkelingen, die een onderscheidende marktpositie innemen en over groeipotentie beschikken, zijn de partijen waar wij graag mee in contact komen. Onze focus ligt hierbij op groei- en buy-out financieringen, waarbij een onderneming aantrekkelijke groeimogelijkheden kent, maar extra kapitaal behoeft om deze mogelijkheden te realiseren. Wij werken actief samen met ondernemers aan strategische ontwikkeling en operationele verbeteringen. Dit doen wij niet alleen, maar samen met betrokken investeerders en ondernemers uit de healthcare en technology sector.

Onze aanpak is gebaseerd op drie belangrijke pijlers:

Waardecreatie

Holland Capital richt zich op het creëren van aanzienlijke waardegroei binnen de ondernemingen waarin ze investeert. Als actieve aandeelhouder zijn wij nauw betrokken bij de ontwikkeling van de onderneming. In samenwerking met het management van de onderneming stellen wij vervolgens plannen op voor strategische ontwikkeling en operationele verbeteringen. De uitvoering van deze plannen en het bijsturen daarvan gebeurt steeds met het doel van waardegroei voor ogen.

Partnerships

Wij bouwen langdurige relaties op met ondernemers en managers van de bedrijven waarin wij investeren. Holland Capital spreekt de taal van ondernemers en is een gewaardeerd gesprekspartner. Door transparant te zijn over doelstellingen en verwachtingen, streven we er naar om onze doelstellingen en die van het management van de onderneming op één lijn te krijgen. Deze partnerships zijn gebaseerd op onderling vertrouwen en respect en zijn gericht op het gezamenlijk ontwikkelen van een succesvolle onderneming.

Netwerk & ervaring

Bij Holland Capital vinden wij het belangrijk dat we bekend zijn met de markt waarin het bedrijf actief is. We ontwikkelen een heldere en gedegen eigen visie op de ontwikkelingen in de markt, zodat wij als sparringpartner kunnen optreden en het management team kunnen ondersteunen bij het nemen van beslissingen. Sinds 1981 hebben wij een breed netwerk opgebouwd van ondernemers en experts in de sectoren healthcare en technology die de portfolio-ondernemingen actief ondersteunen bij het realiseren van de groeiambities.

Investeringscriteria

Wij zijn continue op zoek naar Nederlandse of Duitse ondernemers en ondernemingen die zich bevinden in de Healthcare en/of Technology sector. Ondernemingen die daarbij uitblinken in sterk management, die succesvol inspelen op maatschappelijke ontwikkelingen, die een onderscheidende marktpositie innemen en over groeipotentie beschikken, zijn de partijen waar wij graag mee in contact komen. Onze focus ligt hierbij op groeifinancieringen, waarbij een onderneming aantrekkelijke groeimogelijkheden kent, maar extra kapitaal behoeft om deze mogelijkheden te realiseren.

Z

Actief in Healthcare of Technology sector

Z

Aanzienlijke groei potentie

Z

Uniek product of dienst

Z

Gecommitteerd en sterk management

Z

Eigen vermogensbehoefte tussen EUR 500k en 10 mln

Z

Hoofdvestiging in Nederland of Duitsland

Ons investeringsproces

Ons investeringsproces kent 6 fasen. Hieronder wordt per fase duidelijk hoe ons investeringsproces er vanaf sourcing tot de exit uit ziet.

Neem contact op

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.