Responsible Investment

Holland Capital is er van overtuigd dat investeren meer omvat dan traditionele onderwerpen als financiën en efficiëntie. Een duidelijk Environmental, Social en Governance (ESG) beleid zien wij als een belangrijke methode om risico’s in kaart te brengen en te beheersen. Daarnaast leveren we via ons ESG beleid een bijdrage aan de bevordering van een duurzame toekomst voor bedrijven, de maatschappij en het milieu. Hiermee creëren we waarde binnen zowel onze portfolio bedrijven als binnen Holland Capital zelf.

Sustainable Development Goals

De Sustainable Development Goals (SDG’s) zijn 17 doelen ontwikkeld door de Verenigde Naties die als mondiaal kompas dienen voor  duurzame ontwikkeling.  Door onze focus op Healthcare & Technology hebben we impact op SDG 3. Daarnaast hebben wij een drietal additionele SDG’s omarmd in ons ESG-beleid.

Holland Capital draagt bij aan de volgende SDG’s:

  1. Good health and well-being
  2. Gender equality
  3. Decent work and economic growth
  4. Responsible consumption and production

ESG doelstellingen

De vier gekozen SDG’s hebben we samen met onze strategie en kernwaarden vertaald naar de volgende vijf ESG doelstellingen:

Deze ESG-doelstellingen zijn richtinggevend voor het ESG beleid van onze portfolio ondernemingen en onze eigen organisatie. De doelstellingen worden meegenomen in zowel de pre-investeringsfase (selectie en due diligence) als tijdens de post-investeringsfase (monitoring). Tevens stimuleren we onze portfolio ondernemingen om een eigen ESG-beleid te formuleren.

Stimuleren van gezondheid en welzijn;

Stimuleren van diversiteit en gelijkwaardige kansen, ongeacht achtergrond of geslacht;

Stimuleren van eerlijk en transparant ondernemerschap, waarbij we ethische bedrijfsprincipes naleven;

Verhogen van economische productiviteit door innovatie, technologische modernisering en creativiteit;

Beperken van het verbruik van natuurlijke grondstoffen en het verminderen van schadelijke uitstoot.

Initiatieven

Holland Capital heeft de VN-principes voor verantwoord investeren (Principles for Responsible investment) onderschreven en handelt volgens deze principes. Voorts zijn we trots dat we aangesloten zijn bij de onderstaande organisaties. Middels hun initiatieven geven wij mede invulling aan ons ESG beleid.

Good health and well-being

Gender equality

Decent work and economic growth

Responsible consumption and production

Neem contact op

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.