Maak kennis met ons team

Ervaren en betrokken investeringsteam

 

Het team van Holland Capital combineert succesvol ondernemerschap met ruime private equity ervaring en een relevant internationaal netwerk. Op basis van deze combinatie weten wij bij Holland Capital welke aspecten van belang zijn voor succesvolle investeringen in kleine en middelgrote ondernemingen. Wij weten wat ondernemen inhoudt; we zien en creëren kansen, houden rekening met mogelijke risico’s en weten tegen welke onzekerheden een ondernemer aanloopt. Wij zijn geen passieve toeschouwer, maar werken actief samen met de managers van de ondernemingen waarin wij investeren, om deze met succes uit te bouwen en te laten groeien.

Ewout Prins

Managing Partner

Over Ewout

Na studie bedrijfskunde was Ewout ondernemer en werkzaam in finance bij een multinational. Sinds 2000 bij Holland Capital en sinds 2005 partner. Gefascineerd door de impact van technologie op het dagelijks leven, reist graag en is sportief. Ewout was bestuurslid van Nederlandse vereniging van participatiemaatschappijen.

Hubert Verbeek

Managing Partner

Over Hubert

Tijdens middelbare schooltijd had Hubert al zijn eerste snel groeiende onderneming. Sindsdien veelvuldig betrokken bij ondernemingen met ambitieuze groeiplannen. Sterk in ontwikkelen van bedrijfsstrategieën en sinds 2000 betrokken bij Holland Capital. Zowel Economie als Rechten afgerond. Is een familie man, speelt graag hockey en golf.

Willem Kingma

CFO

Over Willem

Gestart bij Holland Capital in 2005 na zijn studies Economie en Rechten aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Actief betrokken als CFO bij de financiële en operationele processen van de fondsen en de deelnemingen. Ironman en enthousiaste golfer.

Sandra Spiekerman

Office Manager

Over Sandra

Sinds 2014 is zij verantwoordelijk voor het office management van Holland Capital. Door haar betrokkenheid kan het team zich volledig focussen op de kernactiviteiten. Woont op IJburg en is erg sportief (tennis en hardlopen).

Grytsje de Jong

Office Manager

Over Grytsje

Sinds het najaar van 2016 is Grytsje werkzaam bij Holland Capital. Met een achtergrond in marketing en public relations en goede hospitality skills, is ze een waardevolle toevoeging aan het office management team. Grytsje reist graag naar mooie bestemmingen.

Jetske de Jong

Marketing Manager

Over Jetske

Behaalde haar master Sport Marketing in 2006, veel ervaring opgedaan met marketing en projectmatig werken op Curaçao. Sinds 2009 werkzaam bij Holland Capital, actief betrokken bij marketing en communicatieprocessen van participaties. Friezin die van watersport houdt.

Team Technology

Niels van Aalten

Partner Technology

Over Niels

Sinds 2014 partner van het Holland Capital Technologie Fonds. Niels heeft een LLM van de Universiteit van Utrecht en een MBA van IESE Business School in Barcelona. Het actief begeleiden van snelgroeiende Nederlandse technologie bedrijven is zijn passie. Hij reist en sport graag.

Philip Wilms

Investment Manager

Over Philip

In 2013 gestart bij Holland Capital. Daarvoor rondde hij zijn master International Economics cum laude af aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Relevante ervaring deed hij op bij Rocket Internet en De Nederlandsche Bank. Fervent Ajax supporter.

Laurens Platteeuw

Investment Manager

Over Laurens

In 2016 gestart bij Holland Capital na het behalen van zijn Master Business Engineering aan de Universiteit Gent. Ervaring opgedaan bij Degroof/Petercam en Blackfin Capital Partners. Laurens houdt zich hoofdzakelijk bezig met het begeleiden van technologie bedrijven. Gemotiveerd, ambitieus en een onstilbare drive voor succes typeren zijn persoonlijkheid.

Rutger Mulder

Investment Analyst

Over Rutger

Na het afronden van zijn Masters Finance en Business Administration aan de Rijksuniversiteit Groningen is Rutger zijn carrière gestart in Transaction Services waar hij bij circa 40 transacties betrokken is geweest. Sinds 2018 bij Holland Capital. Richt zich voornamelijk op innovatieve technologie bedrijven. Fanatiek sporter en cabaret liefhebber.

Hidde van der Gaag

Investment Analyst

Over Hidde

Hidde heeft zijn master in Financial Economics aan de Erasmus Universiteit Rotterdam bijna afgerond. Voordat hij in 2018 van start ging als Junior Investment Analyst bij Holland Capital was hij werkzaam bij KPN. In zijn vrije tijd doet hij graag mee aan hardloopwedstrijden.

Tycho van der Meer

Investment Analyst

Over Tycho

In 2019 gestart bij Holland Capital na zijn studie Financial Economics (cum laude) en Ondernemingsrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.  Tycho deed ervaring op bij investeringsmaatschappij Nobel Capital Partners en bij advocatenkantoor RESOR. Hij maakt graag meerdaagse tochten op de racefiets. 

Friso Hoving

Junior Investment Analyst

Over Friso

Friso heeft zijn studie Finance aan de Universiteit van Amsterdam succesvol afgerond. Additionele academische activiteiten in Madrid en Melbourne tonen zijn internationale mindset aan. Voor hij in 2019 begon bij Holland Capital, heeft Friso ervaring opgedaan in asset management en banking. Daarnaast is hij voetbalgek en een fervent zeiler.

Team Healthcare

Jan-Frens van Giessel

Partner Healthcare

Over Jan-Frens

Heeft na zijn studie Natuurwetenschap & Innovatiemanagement ervaring opgedaan als consultant, project manager en investeerder. Bij Holland Capital sinds begin 2018 en verantwoordelijk voor zorginnovaties, medische technologie en digitale gezondheid. Enthousiast mountainbiker, skiër en amateurkok.

Margot Engels

Partner Healthcare

Over Margot

Begin 2019 gestart bij Holland Capital als partner Healthcare. Ze heeft bedrijfseconomie afgerond aan de UvA. Daarna jaren gewerkt in de zakelijke dienstverlening. In 2014 gestart bij Opdidakt, waar ze meerdere overnames begeleidde en de smaak van investeren te pakken kreeg. Ze heeft 3 kinderen en geniet van sociale activiteiten.

Dennis Mohnen

Investment Manager

Over Dennis

Gestart bij Holland Capital in 2011 na zijn Master Financial Economics aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Actief betrokken bij de waarde creatie processen van de participaties. Focus op IT- en healthcare services. Altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen, zowel zakelijk als privé. Triathlon fanatiekeling.

Marijn Silvis

Investment Manager

Over Marijn

Na haar studie Business Administration aan de VU Amsterdam afgerond te hebben, ervaring opgedaan aan de financieringskant van overnames bij het Leveraged Finance team van Deutsche Bank, en de financial due diligence tak van KPMG. In 2019 gestart bij Holland Capital. Luistert en maakt graag muziek.

Sterre Witteveen

Investment Analyst

Over Sterre

Na haar master in Neuroscience aan King’s College London heeft Sterre private equity ervaringen opgedaan bij Gilde Buy-Out en Mentha Capital. In 2016 is ze gestart bij Holland Capital om zich te focussen op nieuwe innovaties binnen de zorg. In haar vrije tijd doet ze het liefst aan kitesurfen, skiën of hockeyen.

Oliver Weil

Investment Analyst

Over Oliver

Na het afronden van zijn Finance en Business Economics Masters heeft Oliver private equity ervaring opgedaan tijdens een stage bij Parcom Capital. Hierna is hij van start gegaan bij de Mergers and Acquisitions afdeling van ING. Sinds 2019 werkzaam bij Holland Capital. Fanatiek sporter en groot voetbalfan.

Aron Kuisch

Junior Investment Analyst

Over Aron

Aron heeft zijn studie Bedrijfskunde aan de ESADE Business School bijna afgerond. Voordat hij in 2019 begon als stagiair bij Holland Capital, heeft Aron voornamelijk ervaring opgedaan in de technologiesector bij WeTransfer en Google.

Maak kennis met onze adviseurs

Rolf Deves

Over Rolf

In 1981 Holland Capital (voorheen Holland Venture) opgericht. Realiseerde meer dan 100 investeringen en vele exits, waaronder 10 IPO’s. Heeft ruime ervaring als commissaris bij diverse (beursgenoteerde) ondernemingen. Van 1986 – 1990 voorzitter geweest van de Nederlandse Vereniging van Participatiemaatschappijen.

Pieter Dijkhuis

Over Pieter

Financieel directeur van Ocom, een toonaangevende internet infrastructuur provider. Daarvoor was hij bankier bij ING Bank en Standard Bank en CFO van grondstoffen handelaar Czarnikow Rionda in Curacao, London en New York. Executive MBA bij INSEAD.

Cees Links

Over Cees

De uitvinder van WIFI en CEO van Green Peak Technologies. Lid van het Comité voor ontwikkeling draadloze standaarden (o.a. ZigBee). Publicaties in verschillende leidende technologische tijdschriften verschenen. MSc. in Toegepaste Wiskunde en BSc. in Elektrische Engineering.

Jaap Maljers

Over Jaap

Ruim 20 jaar succesvol actief als ondernemer in de gezondheidszorg. Oprichter van diverse zorg- en ict ondernemingen zoals Plexus, VisionClinics, Alant Medical en Zorgdomein. Daarvoor werkzaam voor McKinsey & Company. Commissaris en bestuurder van diverse ondernemingen en stichtingen.

Jan Zijlstra

Over Jan

Voormalig medisch specialist en bestuurder en toezichthouder in de zorg. Jan is strategisch adviseur bij diverse ondernemingen in verschillende gezondheidszorgsectoren. Tevens commissaris bij een medische/innovatie onderneming. Tot december 2011 Associé bij BoerCroon Executive Managers.

Edzard Koole

Over Edzard

Bij Chase Manhattan Bank gewerkt van 1984-1991 en vervolgens lid Executive Committee geweest bij Draka Holding. Daarna werkzaam als CFO in diverse bedrijfstakken. Tevens initiatiefnemer www.diversitydinner.nl. Thans is Edzard Koole Manager Private Equity bij family office Verenigd Beheer BV.

Neem contact op

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.