Maak kennis met ons team

Ervaren en betrokken investeringsteam

 

Het team van Holland Capital combineert succesvol ondernemerschap met ruime private equity ervaring en een relevant internationaal netwerk. Op basis van deze combinatie weten wij bij Holland Capital welke aspecten van belang zijn voor succesvolle investeringen in kleine en middelgrote ondernemingen. Wij weten wat ondernemen inhoudt; we zien en creëren kansen, houden rekening met mogelijke risico’s en weten tegen welke onzekerheden een ondernemer aanloopt. Wij zijn geen passieve toeschouwer, maar werken actief samen met de managers van de ondernemingen waarin wij investeren, om deze met succes uit te bouwen en te laten groeien.

Over Ewout

Na studie bedrijfskunde was Ewout ondernemer en werkzaam in finance bij een multinational. Sinds 2000 bij Holland Capital en sinds 2005 partner. Gefascineerd door de impact van technologie op het dagelijks leven, reist graag en is sportief. Ewout was bestuurslid van Nederlandse vereniging van participatiemaatschappijen.

Ewout Prins

Managing Partner

Over Hubert

Tijdens middelbare schooltijd had Hubert al zijn eerste snel groeiende onderneming. Sindsdien veelvuldig betrokken bij ondernemingen met ambitieuze groeiplannen. Sterk in ontwikkelen van bedrijfsstrategieën en sinds 2000 betrokken bij Holland Capital. Zowel Economie als Rechten afgerond. Is een familie man, speelt graag hockey en golf.

Hubert Verbeek

Managing Partner

Over Willem

Gestart bij Holland Capital in 2005 na zijn studies Economie en Rechten aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Actief betrokken als CFO bij de financiële en operationele processen van de fondsen en de deelnemingen. Ironman en enthousiaste golfer.

Willem Kingma

CFO

Over Jet

In maart 2021 is Jet gestart bij Holland Capital voor onze Investor Relations en alles rondom ESG (Environmental, Social & Governance). Naast een Master in Business Administration aan de Vrije Universiteit en een aanvullende studie International Business & Export heeft Jet ook op verschillende plekken in het buitenland gezeten voor stages en werk. Ze heeft ruime ervaring opgedaan in het bedrijfsleven, specifiek inzake stakeholdermanagement, o.a. bij Royal Schiphol Group en Royal FloraHolland.

Jet Brinkman

Manager Investor Relations & ESG

Over Femke

In September 2020 gestart bij Holland Capital en sinds 2014 werkzaam als Officemanager / Personal assistent binnen de zakelijke dienstverlening. Met haar ervaring en goede hospitality skills is Femke een waardevolle toevoeging voor het team. Reist graag en houdt van koken.

Femke Boerebach

Office Manager

Over Grytsje

Sinds het najaar van 2016 is Grytsje werkzaam bij Holland Capital. Met een achtergrond in marketing en public relations en goede hospitality skills, is ze een waardevolle toevoeging voor het team.  Grytsje reist graag naar mooie bestemmingen.

Grytsje de Jong

Operations & Marketing

Team Technology

Over Hender

In 2021 gestart bij Holland Capital, deed 5 jaar ervaring op in opschalen en e-commerce bij Bol.com en Charlie Temple. Daarvoor werkte Hender 11 jaar als management consultant bij McKinsey op verschillende M&A en transformatie projecten, met specialisatie in high-tech. Afgestudeerd in Technische Natuurkunde (TU Delft, cum laude) en behaalde zijn MBA aan INSEAD. Gezinsman met 4 kinderen, die graag fietst, wandelt en van lekker eten houdt.

Hender Grievink

Operational Director

Over Philip

In 2013 gestart bij Holland Capital. Daarvoor rondde hij zijn master International Economics cum laude af aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Relevante ervaring deed hij op bij Rocket Internet en De Nederlandsche Bank. Fervent Ajax supporter.

Philip Wilms

Investment Manager

Over Laurens

In 2016 gestart bij Holland Capital na het behalen van zijn Master Business Engineering aan de Universiteit Gent. Ervaring opgedaan bij Degroof/Petercam en Blackfin Capital Partners. Laurens houdt zich hoofdzakelijk bezig met het begeleiden van technologie bedrijven. Gemotiveerd, ambitieus en een onstilbare drive voor succes typeren zijn persoonlijkheid.

Laurens Platteeuw

Investment Manager

Over Rutger

Na het afronden van zijn Masters Finance en Business Administration aan de Rijksuniversiteit Groningen is Rutger zijn carrière gestart in Transaction Services waar hij bij circa 40 transacties betrokken is geweest. Sinds 2018 bij Holland Capital. Richt zich voornamelijk op innovatieve technologie bedrijven. Fanatiek sporter en cabaret liefhebber.

Rutger Mulder

Investment Manager

Over Hidde

Hidde heeft zijn master in Financial Economics aan de Erasmus Universiteit Rotterdam afgerond. Voordat hij in 2018 van start ging als Junior Investment Analyst bij Holland Capital was hij werkzaam bij KPN. In zijn vrije tijd doet hij graag mee aan hardloopwedstrijden.

Hidde van der Gaag

Investment Analyst

Over Tycho

In 2019 gestart bij Holland Capital na zijn studie Financial Economics (cum laude) en Ondernemingsrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.  Tycho deed ervaring op bij investeringsmaatschappij Nobel Capital Partners en bij advocatenkantoor RESOR. Hij maakt graag meerdaagse tochten op de racefiets.

Tycho van der Meer

Investment Analyst

Over Michiel

Na het afronden van zijn Master Business Engineering aan de Universiteit Antwerpen, heeft Michiel private equity ervaring opgedaan bij Fortino Capital en Mentha Capital. In 2020 gestart bij Holland Capital. Groot voetballiefhebber en Anderlecht supporter.

Michiel Klaps

Investment Analyst

Over Thomas

Thomas heeft zijn Master Finance & Investments aan de Erasmus Universiteit Rotterdam afgerond. Tijdens zijn bachelor Bedrijfskunde heeft hij M&A ervaring opgedaan bij Florin Finance. Groot liefhebber van voetbal en Formule 1.

Thomas Hubert

Investment Analyst

Over Daan

Daan studeerde in 2020 cum laude af aan de Universiteit Maastricht met een Master in Sustainable Finance. Voordat hij bij Holland Capital begon, heeft hij ervaring opgedaan middels een stage op de M&A divisie van Philips. In zijn vrije tijd houdt Daan ervan om DJ sets op te nemen, te sporten en naar wijngebieden te reizen daar hij het streven heeft wijnconnoisseur te worden.

Daan ten Haaf

Junior Investment Analyst

Team Healthcare

Over Jan-Frens

Heeft na zijn studie Natuurwetenschap & Innovatiemanagement ervaring opgedaan als consultant, project manager en investeerder. Bij Holland Capital sinds begin 2018 en verantwoordelijk voor zorginnovaties, medische technologie en digitale gezondheid. Enthousiast mountainbiker, skiër en amateurkok.

Jan-Frens van Giessel

Partner Healthcare

Over Margot

Begin 2019 gestart bij Holland Capital als partner Healthcare. Ze heeft bedrijfseconomie afgerond aan de UvA. Daarna jaren gewerkt in de zakelijke dienstverlening. In 2014 gestart bij Opdidakt, waar ze meerdere overnames begeleidde en de smaak van investeren te pakken kreeg. Ze heeft 3 kinderen en geniet van sociale activiteiten.

Margot Engels

Partner Healthcare

Over Dennis

Gestart bij Holland Capital in 2011 na zijn Master Financial Economics aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Actief betrokken bij de waarde creatie processen van de participaties. Focus op IT- en healthcare services. Altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen, zowel zakelijk als privé. Triathlon fanatiekeling.

Dennis Mohnen

Investment Manager

Over Marijn

Na haar studie Business Administration aan de VU Amsterdam afgerond te hebben, ervaring opgedaan aan de financieringskant van overnames bij het Leveraged Finance team van Deutsche Bank, en de financial due diligence tak van KPMG. In 2019 gestart bij Holland Capital. Luistert en maakt graag muziek.

Marijn Silvis

Investment Manager

Over Sterre

Na haar master in Neuroscience aan King’s College London heeft Sterre private equity ervaringen opgedaan bij Gilde Buy-Out en Mentha Capital. In 2016 is ze gestart bij Holland Capital om zich te focussen op nieuwe innovaties binnen de zorg. In haar vrije tijd zit ze het liefst op de fiets en is ze een veel te competitieve amateur triatleet.

Sterre Witteveen

Investment Manager

Over Oliver

Na het afronden van zijn Finance en Business Economics Masters heeft Oliver private equity ervaring opgedaan tijdens een stage bij Parcom Capital. Hierna is hij van start gegaan bij de Mergers and Acquisitions afdeling van ING. Sinds 2019 werkzaam bij Holland Capital. Fanatiek sporter en groot voetbalfan.

Oliver Weil

Investment Analyst

Over Aron

Aron heeft zijn studie Bedrijfskunde aan de ESADE Business School bijna afgerond. Voordat hij in 2019 begon als stagiair bij Holland Capital, heeft Aron voornamelijk ervaring opgedaan in de technologiesector bij WeTransfer en Google.

Aron Kuisch

Investment Analyst

Over Ayse

Ayse heeft een bachelor in Biomedische Wetenschappen. In augustus 2020 heeft zij haar master Management and Entrepreneurship in Health and Life Sciences afgerond. Gedurende haar master heeft zij Venture Capital ervaring opgedaan bij het Blue Sparrows MedTech Fund. Tijdens haar studie nam ze een tussenjaar op om te werken als Business Analyst voor een MedTech start-up. In november 2020 gestart als Junior Investment Analyst bij Holland Capital.

Ayse Cilek

Investment Analyst

Neem contact op

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.