Ondernemers aan het woord

Ondernemers aan het woord

Wij investeren al bijna 40 jaar in Nederlandse MKB-ondernemingen met een groeiambitie. In deze periode hebben we meer dan 140 succesvolle investeringen gedaan. We focussen ons daarbij op Healthcare en Technology. We hebben in al die jaren veel ondernemers ontmoet en met hen een open, duurzame en professionele relatie opgebouwd. Hieronder laten we enkele ondernemers uit onze voormalige deelnemingen aan het woord. Zij vertellen onder andere over de eerste ontmoeting met ons, hoe ze de samenwerking met ons als investeerder hebben ervaren en hoe de exit is verlopen.

Eerste ontmoeting

Hoe is de ondernemer met Holland Capital in contact gekomen? Was er meteen een klik? En wat wordt er tijdens zo’n eerste ontmoeting eigenlijk besproken? Hieronder vertellen verschillende ondernemers over de eerste ontmoeting met Holland Capital. 

Professionalisering van de organisatie

Als actieve aandeelhouder zijn wij nauw betrokken bij de ontwikkeling van de onderneming. Wij werken samen met ondernemers aan strategische ontwikkeling en operationele verbeteringen. Hieronder vertellen de ondernemers hoe zij de  samenwerking met Holland Capital hebben ervaren.

De kracht van Holland Capital

We zijn hands-on betrokken bij onze participaties. Vertrouwen, eerlijkheid en respectvol met elkaar omgaan zijn wat ons betreft fundamentele voorwaarden om samen te bouwen aan een succesvolle onderneming. Maar ligt volgens de ondernemers onze toegevoegde waarde? U ziet het hieronder.

Versterken van het management

Met de groei van een onderneming, komen er soms ook managementvraagstukken aan de orde. Sinds 1981 hebben wij een breed netwerk opgebouwd, waardoor wij ondernemers ook kunnen helpen met versterking van het management team. Hieronder vertellen de ondernemers hoe zij dit hebben ervaren.

Ontstaan en begeleiding bij exit

Wij richten ons op het creëren van aanzienlijke waardegroei binnen de ondernemingen waarin wij investeren. Deze investeringsperiode bedraagt vaak tussen de 4-7 jaar. Onderdeel van dit proces is op een gegeven moment het verkennen van de verdere mogelijkheden het stokje over te dragen aan een partij waar verdere groei gerealiseerd kan worden. Hoe ondernemers zo’n exitproces ervaren, ziet u hieronder.