Junior Investment Analist (stage Düsseldorf)

Holland Capital | Junior Investment Analist (Stage)

Locatie:                      Düsseldorf

Sector:                        Private Equity en Venture Capital

Holland Capital biedt jou in de rol van junior investment analist een sneak preview op het gebied van Private Equity en Venture Capital. Een stage waar je meteen veel verantwoordelijkheid krijgt, je werkt mee aan investeringstrajecten en zoekt naar nieuwe investeringskansen. We bieden ambitieuze studenten de mogelijkheid om een aantal maanden mee te werken in het investeringsteam in Düsseldorf waarbij je direct bij alle fasen van het investeringsproces wordt betrokken.

Over Holland Capital
Holland Capital is een participatiemaatschappij die sinds 1981 actief is in de Nederlandse markt. We richten ons op ondernemingen actief in de Healthcare en Technology segmenten van de zogenaamde lower mid-market. Dit zijn ondernemingen met een omzet van EUR 5 tot 25 miljoen. Wij ondersteunen deze ondernemingen na een overname met een verdere professionalisering en groei, zowel autonoom als via buy-and-build. Dat doen we door kapitaal, netwerk en expertise in te zetten.

Het team van Holland Capital is jong en dynamisch en bestaat uit 27 investment professionals. Het team werkt veel en intensief samen met ondernemers in de sectoren waarin we investeren. De cultuur van Holland Capital kenmerkt zich als ondernemend, professioneel, down-to-earth en proactief. Het team evalueert investeringsmogelijkheden, voert onderhandelingen over de voorwaarden van investeringen en ondersteunt de bedrijven waarin ze investeert bij het realiseren van hun doelstellingen.

Düsseldorf
Om onze activiteiten in Duitsland uit te breiden, hebben we onlangs een kantoor geopend in Düsseldorf. Het team in Düsseldorf richt zich op het identificeren en implementeren van investeringsmogelijkheden in de Duitse markt en op het ondersteunen van de Duitse portfoliobedrijven. Het team in Düsseldorf werkt nauw samen met het team in Amsterdam.

Hoe ziet je dag eruit?
Als junior investment analist ben je continu op zoek naar interessante bedrijven door potentieel interessante markten in kaart te brengen. Geen dag is hetzelfde, of het nu gaat om GGZ, datamanagement of de semiconductor industrie, binnen twee dagen weet jij ons alles te vertellen over de desbetreffende markt. Je bent op de hoogte van de belangrijkste spelers en weet welke drivers en inhibitors er spelen. De meest interessante bedrijven worden door jou benaderd en voor je het weet zit je samen met een collega bij de eerste (online) meeting om een mogelijke samenwerking met een onderneming te verkennen.

In de middag heb je met een beetje geluk enkele nieuwe proposities in je mailbox zitten. Aan jou om te bepalen of er eentje tussen zit met potentie, want dan ga je je verder verdiepen; wat zijn de risico’s en wat is interessant? Vervolgens toets je je bevindingen met een senior collega. Als hij/zij een ‘go’ geeft kun jij je gaan voorbereiden op de wekelijkse teammeeting waar je jouw investeringspropositie gaat verdedigen en feedback geeft op de investeringsproposities van de andere investment teamleden.

Wie ben jij?
Je bent een ambitieuze en gedreven student met uitmuntende academische prestaties.
Daarnaast:

  • Heb je je Bachelor afgerond, zit je in de Masterfase van een academische opleiding (financieel, economisch, technisch) of ben je al afgestudeerd;
  • Heb je relevante extra-curriculaire ervaring zoals een bestuursfunctie, masterclasses of vrijwilligerswerk;
  • Spreek en schrijf je vloeiend Nederlands en Engels;
  • Ben je minimaal 5 maanden beschikbaar;
  • Kan je uitstekend overweg met Excel en PowerPoint;
  • Heb je eerdere ervaring opgedaan binnen (Strategy) Consultancy, Investment Banking, Private Equity en/of Venture Capital (een pré) en affiniteit met Healthcare en/of Technology (een pré).

Interesse? Neem dan contact met ons op (Grytsje de Jong, grytsje.dejong@hollandcapital.nl ).