Investment Analyst Healthcare (PE)

Investment Analyst Healthcare (PE)

Sector: Private Equity 
Locatie: Amsterdam
Opleidingsniveau: WO

Meewerken aan investeringstrajecten en zoeken naar nieuwe investeringskansen binnen de Healthcare sector? Als Investment Analyst bij Holland Capital heb je er dagelijks mee te maken. Heb jij affiniteit met Healthcare, ben je ondernemend en wil je je PE-carrière een kick-start geven? Lees dan snel verder.

Over Holland Capital
Holland Capital is een participatiemaatschappij die sinds 1981 actief is in de Nederlandse markt. We richten ons op ondernemingen actief in de Healthcare en Technology segmenten van de zogenaamde lower mid-market. Dit zijn ondernemingen met een omzet van EUR 5 tot 25 miljoen. Wij ondersteunen deze ondernemingen na een overname met een verdere professionalisering en groei, zowel autonoom als via buy-and-build. Dat doen we door kapitaal, netwerk en expertise in te zetten.

Het team van Holland Capital is jong en dynamisch en bestaat uit 25 investment professionals. Het team werkt veel en intensief samen met ondernemers in de sectoren waarin we investeren. De cultuur van Holland Capital kenmerkt zich als ondernemend, professioneel, down-to-earth en proactief. Het team evalueert investeringsmogelijkheden, voert onderhandelingen over de voorwaarden van investeringen en ondersteunt de bedrijven waarin ze investeert bij het realiseren van hun doelstellingen.

Hoe ziet je dag als analyst eruit?
Als investmentteam zijn we met elkaar verantwoordelijk voor het zoeken naar nieuwe deals. En als hands-on investeerder start na het closen van de deal het value creation proces. Als investment analyst ben je een belangrijk onderdeel van dit team en is geen dag hetzelfde. Of het nu gaat om Healthcare Services, Diagnostiek of Digital Health, via een top-down analyse weet jij  binnen twee dagen ons alles te vertellen over de desbetreffende markt. De meest interessante bedrijven worden door jou benaderd en voor je het weet zit je samen met een collega bij de eerste (online) meeting om een mogelijke samenwerking met een onderneming te verkennen.

In de middag heb je met een beetje geluk enkele nieuwe proposities in je mailbox zitten. Aan jou om te bepalen of er eentje tussen zit met potentie, want dan ga je je verder verdiepen; wat zijn de risico’s en wat is interessant? Vervolgens toets je je bevindingen met een senior collega. Als hij/zij een ‘go’ geeft kun jij je gaan voorbereiden op de wekelijkse teammeeting waar je jouw investeringspropositie gaat verdedigen en feedback geeft op de investeringsproposities van de andere investment teamleden.

Wat maakt Holland Capital een aantrekkelijke plek om te werken?

 • Holland Capital bestaat al 40 jaar en heeft meer dan 150 transacties gedaan (en meer dan 120 exits) en behoort tot de meest actieve investeerders van Nederland;
 • Hands-on; momenteel heeft het team van Holland Capital waarin je komt te werken 6 portfoliobedrijven waar je als analyst 50% van de tijd werkzaam op bent;
 • Je focus ligt op Healthcare bedrijven binnen de Nederlandse markt, waardoor je in korte tijd veel expertise opbouwt;
 • Het team van Holland Capital kent een balans tussen jarenlange expertise en jonge professionals. De teamleden kunnen goed met elkaar opschieten en er worden op reguliere basis (team)activiteiten ondernomen;
 • Holland Capital is te kenmerken als professioneel, ondernemend, ambitieus, toegewijd en het team heeft een gezamenlijke passie om bedrijven verder te helpen groeien.

Naar welk profiel is Holland Capital op zoek?

 • Persoonlijkheid: ‘getting things done’ mentaliteit. We zoeken iemand die proactief en zelfstandig aan het werk gaat en alles wat op zijn of haar pad komt regelt. Commercieel, communicatief sterk, ondernemend, nieuwsgierig, flexibel en teamplayer zijn kernwoorden die we belangrijk vinden;
 • 1-3 jaar werkervaring in private equity, transaction services, strategie consulting en/ of corporate finance;
 • Affiniteit met de healthcare sector is gewenst;
 • Uitstekende analytische vaardigheden (financieel en commercieel);
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 • Ruime ervaring met MS Office applicaties;
 • Afgeronde academische opleiding.

Heb je interesse en wil je graag eens kennismaken met ons? Stuur dan voor 1 februari je CV en motivatie naar office@hollandcapital.nl ter attentie van Dennis Mohnen.