Ventinova Medical, opgericht in 2013, met uitgebreide medische ervaring, is een bedrijf dat innovatieve producten ontwikkelt en verkoopt voor luchtweg management en patiëntventilatie. Wij geloven in het creëren van een nieuw ventilatieconcept door middel van revolutionaire producten. Producten die meer zijn dan alleen upgrades van de huidige standaardpraktijk.

Met onze kennis en toegang tot geavanceerde technologie zijn we in staat ideeën en oplossingen te ontwikkelen die het medische veld verrassen. De filosofie achter al onze producten is gecontroleerde uitademing door actieve expiratie.

We hebben FCV® geïntroduceerd, een nieuw concept voor ventilatie. FCV® regelt zowel de expiratiefase als de inspiratiefase tijdens kunstmatige ventilatie.

Onze producten die momenteel in de markt gebruikt  worden:

  • mechanische ventilator, Evone®;
  • handmatige ventilator, Ventrain®;
  • de ultradunne buis, Tritube® en
  • 2 mm transtracheale katheter, Cricath®.

“Patiëntventilatie opnieuw definiëren, dat is waar Ventinova voor staat. Ventinova heeft een unieke portfolio van oplossingen die Evone, Ventrain, Cricath en Tritube omvat. De investering van Holland Capital stelt ons in staat om Evone internationaal te introduceren in ziekenhuizen en bewustzijn te creëren voor onze revolutionaire technologie die zorgt voor verbeterde patiëntventilatie met minimale impact en maximale gas flow controle. Door de samenwerking met Holland Capital realiseren we een continue groei van ons innovatieve bedrijf.”

Dirk van Asseldonk

CEO/oprichter, Ventinova

Ventinova 

P

Industrie:

Ontwikkeling van innovatieve beademingsproducten.

P

Investeringsperiode:

Augustus 2013

P

Transactievorm:

Groeikapitaal