CytoSMART, opgericht in 2012 onder de naam CytoMATE, is een spin-off van de TU / e. Het bedrijf ontwikkelt slimme apparaten voor laboratoria wereldwijd.

Live-cell imaging is een gewenst analytisch hulpmiddel geworden in veel celbiologielaboratoria die actief zijn op het gebied van neurobiologie, ontwikkelingsbiologie, farmacologie. Tot nu toe was live-cell imaging moeilijk, omdat hiervoor grote dure high-end apparaten nodig waren die moeilijk te bedienen zijn.

De CytoSMART Lux2 biedt een kleine, eenvoudige en betaalbare oplossing voor live-cell imaging. De CytoSMART Lux2 is een compacte omgekeerde microscoop voor live-imaging met heldere velden die live-cell imaging eenvoudig en betaalbaar maakt, zodat hij door elk biologisch laboratorium kan worden gebruikt. Zelfs in routinematige celkweekprocessen.

“Om te kunnen blijven innoveren zullen we onze organisatie verder uitbreiden en focussen op productontwikkeling. De betrokkenheid van Holland Capital stelt ons daartoe in staat. Zij begrijpen wat innovatieve zorgondernemingen nodig hebben om ambities werkelijkheid te laten worden.” 

Joffry Maltha

CEO CytoSmart

CytoSmart 

P

Industrie:

Apparatuur en software t.b.v. laboratoria.

P

Investeringsperiode:

2016

P

Transactievorm:

Groeikapitaal