Healthcare

Om de kwaliteit van de zorg te verbeteren en de groei van de zorguitgaven te beperken is ondernemerschap en innovatie cruciaal. Holland Capital investeert in innovatieve zorgondernemers die een langdurige impact in de zorg willen realiseren.

In 2017 is in Nederland 97,5 miljard euro uitgegeven aan zorg (inclusief kinderopvang), ofwel 13,3% van het BBP. Dat is 2,0 miljard euro (2,1 procent) meer dan in 2016 . Met deze omvang behoort de zorg en welzijn sector tot een van de grootste economische sectoren in Nederland.

De totale zorguitgaven zijn in de afgelopen 10 jaar verdubbeld en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) verwacht dat de zorguitgaven in 2040 EUR 174 miljard zullen bedragen. De belangrijkste drivers van deze groei liggen in 1) de toegenomen medische mogelijkheden door gebruik van nieuwe technologie, 2) de vergrijzing, 3) toename van de levensverwachting, en 4) toename in prevalentie van chronische aandoeningen zoals diabetes.

Het beleid van de overheid is gericht op het beperken van de groei van de zorgkosten en het verder verhogen van de kwaliteit van de zorg. Ondernemerschap en innovatie kunnen hier een belangrijke bijdrage aan leveren. Holland Capital investeert in innovatieve zorgondernemers die een langdurige impact in de zorg willen realiseren en die beschikken over kennis van zorgprocessen, implementatiekracht en bovenal doorzettingsvermogen. Onze focus ligt hierbij op aanbieders van healthcare services, medical devices, diagnostics en digital health.

 1 https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2018/22/zorguitgaven-stijgen-in-2017-met-2-1-procent

Huidige investeringen

Voormalige investeringen

Neem contact op

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.