Volgende stap in groeiambities: Valori benoemt Jaap Merkus als CEO

Volgende stap in groeiambities: Valori benoemt Jaap Merkus als CEO

Utrecht, 11 november 2019 – Software Testing en Quality Assurance specialist Valori maakt bekend dat Jaap Merkus per 1 december wordt benoemd als Chief Executive Officer (CEO). Met de komst van Merkus versterkt het directieteam zich met een zeer ervaren algemeen directeur. De benoeming van Merkus past uitstekend in de ambitieuze groeistrategie van Valori.

Jaap Merkus (50) heeft een technische en bedrijfskundige achtergrond. Hij vervulde de afgelopen jaren diverse algemeen management posities bij Philips en was hij CEO bij Koninklijke Gazelle. Tot zijn benoeming als CEO van Valori was hij als Associate Partner bij EY onder andere verantwoordelijk voor de ICT portefeuille bij de belastingdienst.

“Wij zijn erg enthousiast over de komst van Jaap Merkus”, zeggen Jelle Schutte (CTO) en Jordi Hompes (CCO) van Valori. “Zijn ruime ervaring op strategisch niveau is van grote waarde voor de ontwikkeling van Valori. We kijken er naar uit om met hem samen te werken. Hij deelt onze passie om als een echte partner de behoeftes van klanten in te vullen. Daarnaast hecht hij net als wij veel waarde aan de continue ontwikkeling van de medewerkers van Valori.”

Groeiambities
De benoeming van Merkus is een volgende stap in de realisatie van de ambitie om zowel organisch als middels een actieve buy-and-build strategie te groeien. Merkus’ internationale ervaring als bestuurder zal de relaties met klanten op C-level niveau intensiveren met als doel een strategische partner te worden op het kwaliteitsthema.

Jaap Merkus stelt: “Deel uitmaken van Valori, in de groeifase waarin ze zich nu bevindt, vind ik enorm inspirerend. Het is een eer om mijzelf vanaf nu Valoriaan te noemen. Ik kijk er naar uit om vanuit mijn kennis en ervaring bij te dragen aan de groei en verdere professionalisering van Valori.”

Valori is de grootste onafhankelijke Software Testing en Quality Assurance speler van Nederland
Valori, opgericht in 1989 en gevestigd te Utrecht, is de grootste onafhankelijke Software Testing en Quality Assurance speler van Nederland. Valori ondersteunt haar klanten op het gebied van architectuur, beheer en het geautomatiseerd testen en monitoren van software applicaties. De onderneming bedient tientallen klanten in de sectoren financiële dienstverlening, overheid, telecom, verzekeringen, nutsbedrijven en andere grote corporates. Grote klanten zijn onder andere: de Ministeries van Economische Zaken en Veiligheid en Justitie, ING, Rabobank, Philips, Engie en GreenChoice.

Met meer dan 200 gespecialiseerde professionals en hoogwaardige oplossingen helpt zij klanten binnen een groot aantal sectoren. Valori staat tevens bekend als de Quality Assurance specialist op low-code platformen als Pega, Outsystems of Salesforce.