Verkoop Orthos Europe BV aan Atrium Innovations Inc.

Amsterdam, 22 september 2008 – Holland Venture heeft vandaag haar meerderheidsbelang in Orthos Europe BV verkocht. Orthos Europe BV houdt 100% van de aandelen van AOV Orthomoleculaire Voedingssupplementen BV, een onderneming die hooggedoseerde voedingssupplementen ontwikkelt en distribueert. De koper is Atrium Innovations, een Canadese beursgenoteerde onderneming die wereldspeler is op het gebied van hoogwaardige voedingssupplementen. Met deze verkoop realiseert Holland Venture een uitstekend rendement op het belang dat zij in 2005 verkreeg.

Investment manager Ewout Prins van Holland Venture licht toe: “Kenmerkend voor AOV is het hoge kwaliteitsniveau van haar producten en actuele vaktechnische kennis. Sinds de management buy-out in 2005 heeft AOV zich vanuit deze basis op succesvolle wijze ontwikkeld; de marktpositie werd versterkt, de organisatie verder geprofessionaliseerd en de service en voorlichting aan haar klanten en voorschrijvers uitgebreid. Door aansluiting bij Atrium Innovations krijgt AOV toegang tot waardevolle technologie, innovatie en wetenschappelijk onderzoek waarmee ze haar positie in Nederland en Europa verder versterkt.

Wij kijken terug op een positieve samenwerking met het management van AOV en wensen hen een succesvolle toekomst als onderdeel van Atrium Innovations.”

Over AOV:

AOV Orthomoleculaire Voedingssupplementen BV is gevestigd in Nootdorp en heeft 18 medewerkers. AOV ontwikkelt en distribueert sinds 1986 hooggedoseerde voedingssupplementen van uitstekende kwaliteit, zoals vitamines, multi vitaminen, mineralen en fytotherapeutica. AOV levert thans een zeer breed assortiment orthomoleculaire supplementen zowel aan (complementair werkende) artsen en therapeuten als aan groothandels, via welke de producten eveneens bij voorschrijvers en de adviserende drogist en apotheek terecht komen. AOV heeft zich in de afgelopen 22 jaar ontwikkeld tot een bedrijf dat uitblinkt door vaktechnische kennis, actualiteit en veelzijdigheid. Meer informatie over AOV is beschikbaar op www.aov.nl

Over Atrium Innovations Inc.

Atrium Innovations is gevestigd in Québec (Canada), heeft meer dan 575 werknemers, vijf productiefaciliteiten en is actief in 35 landen, hoofdzakelijk in Noord-Amerika, Europa en Azië.

Meer informatie over Atrium Innovations is beschikbaar op www.atrium-innov.com