Portfolio onderneming Inno4Life verkocht aan het Zwitserse bedrijf Dec Group

Portfolio onderneming Inno4Life verkocht aan het Zwitserse bedrijf Dec Group

Amsterdam, 16 april 2020 – Eerder deze maand is Inno4Life, een fabrikant van machines voor de farmaceutische industrie, verkocht aan het Zwitserse bedrijf Dec Group. Het management van Inno4Life blijft na overname actief betrokken bij de onderneming, welke onder haar eigen naam blijft opereren.

Inno4Life is een innovatieve fabrikant van complexe vul- en verpakkingsmachines voor de farmaceutische industrie. De onderneming onderscheidt zich door haar uitgebreide kennis en ervaring en het leveren van oplossing op maat haar klanten. Tot haar klanten behoren toonaangevende farmaceutische bedrijven.

Internationale groeiambities
Om verdere internationale groei mogelijk te maken is Inno4Life op zoek gegaan naar een sterke partner en heeft die gevonden bij Dec Group.

Johan Klootwijk, mede-oprichter en algemeen directeur van Inno4Life, licht toe: “De overname door Dec Group biedt een mooie groeikans voor beide bedrijven door middel van een verbeterd serviceaanbod voor onze klanten. Gezamenlijk zijn we het best gepositioneerd om uitstekende kwaliteitsoplossingen en verhoogde effectiviteit te bieden.”

Ook Jan-Frens van Giessel, partner Healthcare bij Holland Capital is blij met de acquisitie: “Inno4Life heeft al jaren een stevige positie binnen de farmaceutische industrie. De overname door Dec is een mooie volgende stap, waarin Inno4Life internationaal verder kan doorgroeien. Wij wensen Inno4Life en Dec een succesvolle gezamenlijke toekomst.”

Over Holland Capital
Holland Capital heeft in de afgelopen 38 jaar op een verantwoorde en succesvolle wijze in meer dan 140 Nederlandse MKB-ondernemingen geïnvesteerd. Met een heldere investeringsstrategie is zij actief in de aantrekkelijke groeimarkten Healthcare en Technology. Het ervaren en betrokken investeringsteam weet wat ondernemen is. Ze streeft naar een open, duurzame en professionele relatie met de managementteams van de bedrijven waar zij in investeert, met het gezamenlijke doel om groei te realiseren. Holland Capital wordt ondersteund door een breed netwerk aan succesvolle ondernemers in Healthcare en Technology.

Over Dec
Dec is een toonaangevende wereldwijde leverancier van systemen voor het behandelen van ingesloten poeder en wordt gezien als een marktleider op het gebied van technologieën voor het insluiten van processen. Het levert al meer dan 30 jaar aan de farmaceutische, chemische, voedings- en cosmetische industrie. Dec, met haar hoofdkantoor in Zwitserland, is wereldwijd actief in meer dan 30 landen. Meer dan 600 bedrijven wereldwijd hebben met succes meer dan 9000 dec-systemen in hun productielocaties geïntegreerd. Deze omvatten een breed scala aan gepatenteerde producten die de veiligheid, hygiëne, insluiting, betrouwbaarheid en productiviteit bij poederbehandeling verbeteren.