Nieuwe investeringen voor internationale introductie Ventinova Medical

Nieuwe investeringen voor internationale introductie Ventinova Medical

Eindhoven, 10 maart 2020 – Ventinova Medical heeft een succesvolle derde financieringsronde met bestaande en nieuwe aandeelhouders afgerond. Ventinova ontwikkelt en verkoopt innovatieve medische producten voor de beademing van patiënten. De financiering zal gebruikt worden voor het vervolg van de succesvolle internationale marktintroductie van haar beademingsapparaat Evone®, een van Ventinova’s innovatieve medische producten voor patiëntbeademing.

Innovatieve productontwikkeling
Ventinova Medical, opgericht in 2013, is een bedrijf dat innovatieve producten ontwikkelt en verkoopt op het gebied van luchtwegmanagement en patiëntbeademing. De producten die tot nu toe op de markt gebracht zijn, bestaan uit de mechanische ventilator Evone®; de handmatige ventilator Ventrain®; de ultradunne beademingsbuis Tritube®; en de ultradunne transtracheale katheter, Cricath®. Ventinova’s producten worden momenteel in honderden ziekenhuizen in 22 landen gebruikt.

FCV®, een nieuw concept voor beademing
Twee jaar geleden werd het innovatieve mechanische product Evone gelanceerd. In 2019 werd Evone in maar liefst 12 nieuwe Europese landen geïntroduceerd. FCV®, het door Ventinova ontwikkelde nieuwe beademingsconcept waarop Evone® gebaseerd is, krijgt steeds meer bekendheid. FCV® controleert zowel de expiratiefase als de inspiratiefase tijdens kunstmatige beademing en dat is uniek in de wereld. De significante klinische voordelen van FCV® zijn de afgelopen jaren in meerdere internationale klinische studies aangetoond en bevestigt de impact die Ventinova met haar producten realiseert.

Erkenning
Er is veel erkenning voor de ontwikkelingen binnen Ventinova. Zo werd Prof. Dr. Med Dietmar Enk, uitvinder van FCV® en Medical Consultant bij Ventinova, afgelopen november benoemd tot erelid van de European Airway Management Society als erkenning voor zijn bijdragen aan de zorg. Het Amerikaanse magazine MedTech Outlook riep Ventinova recent uit tot ‘Company of the Year’ en het Amerikaanse blad Anesthesiology News wijdde op haar voorpagina een artikel aan FCV®.

Dirk van Asseldonk, CEO Ventinova, zegt daarover het volgende: “We hebben de afgelopen jaren als team hard gewerkt en enorme stappen gemaakt in zowel onze productontwikkeling als het creëren van bekendheid voor ons innovatieve beademingsconcept. Het is mooi om te zien dat dit nu wereldwijd wordt erkend. Ik ben heel tevreden met deze nieuwe financiering en de trekkende rol die Holland Capital als bestaande investeerder daarin gespeeld heeft. Het vertrouwen dat we hiermee van onze nieuwe en bestaande investeerders krijgen, maakt het mogelijk om de marktintroductie van Evone internationaal verder uit te rollen. Daar zijn we trots op.”