Magnus versnelt groei door samenwerking met Holland Capital

Magnus versnelt groei door samenwerking met Holland Capital

 Amsterdam/Naarden, 26 november 2020 – Holland Capital investeert in consultancybedrijf Magnus, een grote speler op het vlak van digitale transformatie.  Met zijn brede IT-deskundigheid is Magnus een gerespecteerd partner bij klanten in diverse markten. De investering zorgt ervoor dat de groeiambitie verder gerealiseerd kan worden.

Digitale transformatie en innovatie
Magnus levert ‘best in class’ advies- en implementatiediensten op het gebied van digitale transformatie, energietransitie en IT. Het innovatieve bedrijf biedt onder meer expertise op vlakken als SAP, Mendix, analytics en data science. Magnus is een gewaardeerde partner voor klanten in de energiesector, retail en FMCG, onderwijs, media en bouw in binnen- en buitenland.

Enterprise Omnichannel Ordermanagement (OIL)
Daarnaast ontwikkelt en implementeert Magnus het OIL Ordermanagement SaaS-platform. Dit omnichannel ordermanagement-platform wordt al door meer dan 20 toonaangevende retailers gebruikt om verkooporders uit webshops, winkels en marktplaatsen centraal aan te sturen en te beleveren uit verschillende locaties.

Investering voor groei
Via de samenwerking met Holland Capital wil Magnus investeren in de verdere professionalisering en uitbreiding van zijn dienstenportfolio. Ook de productontwikkeling en (internationale) uitrol van het retail-softwareplatform OIL zal hiermee versneld worden.

Peter-Jan Simons, Managing Director bij Magnus: “Om onze groeiambities te concretiseren en versnellen, zijn we op zoek gegaan naar een partner die samen met ons wil investeren in de toekomst. Met Holland Capital hebben we een partner gevonden die onze ambities deelt en ons met haar ervaring en kennis kan helpen bij het versneld realiseren van onze plannen.”

De investering is voor Holland Capital interessant omdat er in de markt veel vraag is naar digitale transformatie en Magnus de juiste expertise en oplossingen biedt om klanten daarbij te helpen. Er zijn veel mogelijkheden om autonoom te groeien, maar ook om de proposities verder te versterken door actief te zoeken naar strategische uitbreidingen.

 Ewout Prins, Managing Partner Holland Capital: “Magnus is één van de leidende spelers op het gebied van digitale transformatie in Nederland. Met zijn hoogopgeleide consultants, kennis van actuele technologische platforms en eigen tools, is het echt een partner voor zijn klanten. Wij zijn enthousiast om het managementteam van Magnus te ondersteunen bij het verwezenlijken van hun groeiplannen.”

Over Magnus
Magnus is een innovatief bureau voor IT en organisatieadvies dat werkt voor toonaangevende opdrachtgevers; van advies tot realisatie. Met meer dan 150 consultants levert het diensten rondom digitale transformatie, energietransitie, data analytics, ERP-implementaties en het ontwikkelen van low-code oplossingen. Ook ontzorgt het klanten met het beheer van deze oplossingen. Magnus, opgericht in 1990, was de eerste SAP-partner en één van de eerste Mendix-partners van Nederland. Het loyale klantenbestand van Magnus bestaat uit gevestigde namen, zoals Vrije Universiteit, Jacobs Douwe Egberts, Omoda, Blokker, Hunkemöller, Tennet en VolkerWessels.

Over Holland Capital
Holland Capital heeft in de afgelopen 39 jaar op een verantwoorde en succesvolle wijze in meer dan 140 Nederlandse MKB-ondernemingen geïnvesteerd. Met een heldere investeringsstrategie is zij actief in de aantrekkelijke groeimarkten Healthcare en Technology. Het ervaren en betrokken investeringsteam weet wat ondernemen is. Ze streeft naar een open, duurzame en professionele relatie met managementteams van de bedrijven waar zij in investeert, met het gezamenlijke doel om groei te realiseren. Holland Capital wordt ondersteund door een breed netwerk aan succesvolle ondernemers in Healthcare en Technology.