AMP Groep bundelt krachten met Delta Logistiek

AMP Groep bundelt krachten met Delta Logistiek 

Houten, 10 januari 2022   – Onze deelneming AMP zet met Delta Logistiek de eerste stap in de buy-and-build strategie. Door de krachtenbundeling, die door Holland Capital mede mogelijk wordt gemaakt, kunnen klanten volledig worden ontzorgd middels een innovatief dienstenaanbod.

AMP, bezorgen en identificeren met extra zorgvuldigheid
AMP heeft zich volledig toegelegd op het veilig bezorgen van waardevolle en fraudegevoelige producten waarbij aan strenge veiligheidseisen, zoals identificatie, moet worden voldaan.  Zo kunnen waardevolle producten als telefoons, (gekoelde) medicijnen, vertrouwelijke documenten en paspoorten, waarvoor identificatie van de ontvanger is vereist, via het landelijk dekkende netwerk veilig en efficiënt van A naar B worden vervoerd. Naast zelfontwikkelde software om klantbeleving en routeplanning te optimaliseren maakt de onderneming gebruik van de nieuwste technologie op het gebied van echtheidscontrole van ID-bewijzen, gezichtsherkenning en biometrische handtekening om de ontvanger zorgvuldig te kunnen identificeren.

Delta Logistiek, bezorgen van humane en veterinaire medicijnen naar zakelijke afnemers, zowel ‘s nachts als overdag
Delta Logistiek is de grootste onafhankelijke logistieke B2B solution provider gespecialiseerd in actief gekoelde bezorging van farmaceutische en veterinaire producten door heel Nederland. Het innovatieve IT systeem is zelf ontwikkeld en zorgt voor real-time inzicht in locatie en temperatuur van de vervoerde goederen waarmee de onderneming voldoet aan de hoogste kwaliteitsstandaarden.

Krachtenbundeling
De medisch logistieke markt (B2C en B2B) is een sterk groeiende strategische markt voor AMP. Door de krachtenbundeling breidt de onderneming haar positie fors uit waardoor nieuwe groeikansen ontstaan voor de komende jaren.

Algemeen Directeur Marco van der Klij van AMP Groep: “De sterke positie van Delta Logistiek in medische B2B logistiek is erg complementair aan onze eigen B2C dienstverlening. Onze opdrachtgevers zijn onder meer medische groothandels, die hun producten niet meer alleen aan instellingen en apotheken bezorgen, maar ook rechtstreeks aan patiënten. Door beiden onder één dak aan te bieden kunnen wij onze opdrachtgevers compleet ontzorgen door middel van innovatieve logistieke diensten. Denk bijvoorbeeld aan het model waarbij de patiënt zelf kan aangeven of hij/zij zijn medicatie wil afhalen bij de apotheek dan wel thuis bezorgd wil krijgen”.

Algemeen Directeur Erwin van Beek van Delta Logistiek: “De toenemende groei van de medisch-logistieke markt  vraagt om een innovatief dienstenpakket waarmee de klant volledig kan worden ontzorgd. Het samen gaan met AMP gaat ons helpen dit te bereiken.”

Over Holland Capital

Holland Capital heeft in de afgelopen 40 jaar op een verantwoorde en succesvolle wijze in meer dan 150 Nederlandse MKB-ondernemingen geïnvesteerd. Met een heldere investeringsstrategie is zij actief in de aantrekkelijke groeimarkten Healthcare en Technology. Het ervaren en betrokken investeringsteam weet wat ondernemen is. Ze streeft naar een open, duurzame en professionele relatie met managementteams van de bedrijven waar zij in investeert, met het gezamenlijke doel om groei te realiseren. Holland Capital wordt ondersteund door een breed netwerk aan succesvolle ondernemers in Healthcare en Technology.