Een dag als Investment Analyst bij

Holland Capital

Een dag als Investment Analyst bij Holland Capital

Het investmentteam, waar jij onderdeel van wordt, is continue op zoek naar healthcare bedrijven, evalueert onder andere investeringsmogelijkheden, voert onderhandelingen over de voorwaarden van een deal en ondersteunt de healthcare bedrijven waarin geïnvesteerd wordt bij het realiseren van hun doelstellingen.

 Als investment analist Healthcare ben je continue op zoek naar potentieel interessante healthcare bedrijven om in te investeren. Geen dag is hetzelfde. Of het nu gaat om Healthcare Services, Diagnostiek of Digital Health. Via een top-down analyse weet jij  binnen twee dagen ons alles te vertellen over de desbetreffende markt. De meest interessante bedrijven worden door jou benaderd en voor je het weet zit je samen met een senior bij de eerste meeting om een mogelijke samenwerking met een onderneming te verkennen.

Als je in de middag terug bent, heb je met een beetje geluk enkele nieuwe proposities op je bureau liggen. Aan jou om te bepalen of er eentje tussen zit met potentie, want dan ga je je verder verdiepen; wat zijn de risico’s en wat is interessant? Vervolgens toets je je bevindingen met een senior collega. Als hij een ‘go’ geeft kun jij je gaan voorbereiden op de wekelijkse teammeeting waar je jouw investeringspropositie gaat verdedigen en feedback geeft op de investeringsproposities van de andere investment teamleden.

Op dinsdag om 17:00 uur trek je je sport outfit aan! Even je gedachten op nul zetten en de fysieke uitdaging aan gaan. Na de bootcamp start je met de voorbereiding voor de volgende dag. Je zal Holland Capital vertegenwoordigen op een Healthcare congres en verheugt je er op om kennis te maken met ondernemers, bij te praten met collega investeerders en te leren over de nieuwste healthcare ontwikkelingen.