Benoeming Wilten Smit als CFO weerspiegelt groeiambities Avensus Groep

Benoeming Wilten Smit als CFO weerspiegelt groeiambities Avensus Groep

Almere, 21 maart 2019 – Wilten Smit is per half maart aangesteld als CFO en managing director bij Avensus Groep, de specialist op het gebied van cloud en security oplossingen. Met de komst van Smit versterkt het directieteam zich met een zeer ervaren financieel directeur. De benoeming van Smit past perfect in de ambitieuze groeistrategie van Avensus Groep.

Wilten heeft ruim 20 jaar ervaring binnen corporate finance. Na een start in de accountancy bij Arthur Andersen, was hij sinds 2002 werkzaam voor Deloitte, waar hij in 2010 benoemd werd tot Managing Partner Financial Advisory Services. Vanaf 2012 tot en met 2015 maakte Wilten tevens deel uit van de Raad van Bestuur van Deloitte Nederland. Zijn ruime ervaring met fusies en overnames is van grote waarde voor het verder uitrollen van de buy-and-build strategie.

Cloud & Security
Avensus Groep is specialist op het gebied van cloud en security oplossingen. Door haar kennis en dienstverlening laat Avensus Groep haar klanten efficiënt werken in een veilige digitale wereld. Op het gebied van High Grade Security is Avensus Groep marktleider in de Benelux. Door autonome groei en overnames is Avensus Groep snel gegroeid naar een vooraanstaande positie in de Nederlandse IT markt met een gerealiseerde omzet van bijna €25 miljoen in 2018. Voor 2019 verwacht Avensus Groep haar significante groei te continueren.

Groeiambities
“Wij hebben in Wilten Smit een CFO gevonden die zeer ervaren is op corporate finance gebied, maar óók ruime ervaring heeft met het opbouwen en aansturen van een sterke dienstverlener”, zegt Abram Schermer, managing director van Avensus Groep. “Met zijn visie en daadkracht versterken wij de verdere ontwikkeling van Avensus Groep”.

“We zijn blij met de komst van Wilten Smit, die door zijn ruime ervaring met fusies en complexe overnames toegevoegde waarde zal bieden in onze ambitieuze buy-and-build strategie. Tevens zal hij een belangrijke rol spelen in het integreren van de reeds gedane acquisities”, aldus Ed Trautig, managing director van Avensus Groep.

“Ik zie ernaar uit, gebruik makend van mijn ervaring als fusie en overname adviseur en als business leader en bestuurder van een Big 4, om samen met de collega’s van Avensus Groep verder te werken aan de groei van de marktpositie van Avensus in de cloud en security markt”, aldus Wilten Smit.